Perimysjärjestys

18.8.2021

Riita-asiat ja niihin liittyvät oikeudenkäyntikulut ovat puhututtaneet tänäkin kesänä. Hiljattain esimerkiksi Lakimiesliitto on esittänyt kannanoton pieniin riita-asioihin liittyvän kevennetyn riita-asiain menettelyn puolesta, jonka tavoitteena olisi hillitä nykyisiä oikeudenkäyntikuluja. Riita-asioihin liittyvä kuluriski saattaakin ihmetyttää tai jopa nostaa kynnystä lähteä hakemaan oikeudesta ratkaisua asioihin. Oikeus saattaa asia tuomioistuimen ratkaistavaksi on kuitenkin tärkeä oikeus, joka ei saa vaarantua kuluriskin vuoksi. Oikeudenkäyntiin liittyvä kuluriski resurssikysymyksineen onkin laajempi kysymys, johon on tärkeää hakea aktiivisesti ratkaisuja lähitulevaisuudessa.

Me Kaspian Law & Consulting Oy:llä tiedostamme monen vuoden kokemuksella tämän kuluriskin ja pyrimmekin parhaan kykymme mukaan ennakoimaan ja arvioimaan asiakkaalle aiheutuvia kuluja. Huomioimme siis jokaisen asiakkaamme kohdalla yksilöllisesti kuluriskin ja avaamme asiakkaalle asian hoitamiseen vaadittavia toimenpiteitä sekä työmäärää kokonaisuutena etukäteen. Vankalla kokemuksella monia riita-asioita hoitaneena lakiasiaintoimistona tarjoamme asiakkaallemme myös realistisen hinta-arvion tarvittaessa etukäteen asian hoitamista koskevista kuluista. Riita-asioissa huomioimme aina myös sovittelun mielekkyyden asian laadun ja asiakkaan toiveet huomioiden, asiakasta kuunnellen.

Me Kaspian Law & Consulting Oy:llä selvitämme aina myös asiakkaan puolesta mahdollisen oikeuden oikeusapuun sekä oikeuturvavakuutuksen kattavuuden. Oikeusturvavakuutus kattaa useimmiten myös riita-asioissa välttämättömiä ja kohtuullisia asianajokustannuksia, jolloin asiakkaan maksettavaksi jää vain marginaalisempi omavastuuosuus.

Arveluttavatko asiasi hoitamisen kustannukset? Ole rohkeasti yhteydessä toimistoomme. Selvitetään yhdessä asiaasi, parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi!

Suvi Heimonen

Avustava lakimies

Kaspian Law & Consulting Oy

Seuraa meitä somessa

Artikkelit

Perimysjärjestys

Yleisestä perimysjärjestyksestä säädetään perintökaaressa (40/1965). Yhteensä perillisryhmiä eli...

lue lisää

Tuomioistuimet

Suomessa yleisiä tuomioistuimia ovat käräjäoikeus, jossa yksityishenkilöt tavallisimmin hoitavat...

lue lisää

Rikosprosessi

Rikoksia on olemassa monenlaisia, kuten huumausainerikos, liikennerikos, seksuaalirikos tai...

lue lisää