Lokakuun alussa voimaan tuleva kuluttajansuojalain uudistus vaikuttaa sekä kuluttajaluottoihin että verkkokauppaan.

3.8.2023

Me Kaspian Law & Consulting Oy:lla avustamme myös kuluttajansuojaan liittyvissä väärinkäytös ja riitatilanteissa. 

 

 

Muutokset verkkokaupassa 

 

Verkkokaupoissa ei saa enää tarjota kuluttajille ensisijaisesti luottoa tai muita maksutapoja, jotka perustuvat maksunlykkäykseen. Näihin sisältyvät muun muassa luottokortit, luottosopimukset sekä postiennakko. Lokakuun alussa voimaan tulevan muutoksen taustalla on aie vähentää kuluttajien velkaantumista. 

Tämän lisäksi ostavan kuluttajan henkilöllisyys tulee todentaa vahvalla sähköisellä tunnistautumisella aina, mikäli kuluttaja valitsee maksunlykkäykseen perustuvan maksutavan ja mikäli henkilöllisyyttä ei todenneta tavaran luovuttamistilanteessa. Tarkoituksena on minimoida väärinkäytöksiä, rikollisuutta ja niihin liittyviä haittoja. 

 

 

Muutokset kuluttajaluotoissa

 

Kuluttajaluottoihin liittyvä markkinointi on jatkossa tiukemmin säänneltyä. Markkinointia pidetään hyvän luotonantotavan vastaisena esimerkiksi, mikäli markkinointi antaa ymmärtää että luotonotto edistää kuluttajan sosiaalista menestystä, vähättelee luotonoton vakavuutta tai jos markkinointi kohdistuu kuluttajiin, joilla on maksuhäiriömerkintä. Luottoja ei saa enää markkinoida ehdoilla, joissa luottokustannukset voivat ylittää luoton määrän.

Lisäksi kuluttajaluottojen korkokatto laskee 15 prosenttiin nykyisestä 20 prosentista. Kuitenkin elinkeinoharjoittaja voi jatkossa lisätä korkolain mukaisen viitekoron tuon 15 prosentin päälle. Tarkoituksena on vähentää kuluttajien ylivelkaantumista ja kohtuullistaa merkittävien luottojen hinnoittelua. 

Otathan yhteyttä Kaspian Law & Consulting Oy:n asiantunteviin lakimiehiin, mikäli mieleesi heräsi kysyttävää. 

 

Tavoitat meidät sähköpostilla: [email protected]

tai puhelimitse numerosta: +358 44 7049 992

sekä osoitteesta Mannerheimintie 12 B, 00100 Helsinki

 

Tervetuloa!

 

Lähde ja aiheesta lisää: https://www.edilex.fi/uutiset/85619

 

Seuraa meitä somessa

Artikkelit